Kom Urban sketching & straatfotografie ontdekken tijdens van de Zomer van Asiat

U bent hier

Home > Nieuws > Kom Urban sketching & straatfotografie ontdekken tijdens van de Zomer van Asiat

Eind 2018 lanceerde de stad Vilvoorde een oproep tot Stadsmakers: creatieve mensen, ondernemers en/of groepen die een tijdelijk project willen realiseren op de Asiat-site, een voormalige legerkazerne aan de Zenne. 

Heel wat interessante ideeën kregen de voorbije maanden vorm. Vanaf 29 juni wordt het gebied opengesteld en kan iedereen de resultaten komen ontdekken tijdens de Zomer van Asiat

Een hele zomer lang wordt de Asiat-site de ultieme hotspot van Vilvoorde. Er is een speelbos om in te ravotten, een zandbak voor de kleinsten, ruimte om te voetballen en basketten en een straat om te skaten. Je kan een verborgen parcours en een telefooncel met verhalen ontdekken of gewoon rustig picknicken in het groen. 

Elk weekend is er ook een zomerbar en er zijn diverse workshops, wandelingen, muziekhappenings, jeugdkampen en evenementen.

Het volledige programma kan je ontdekken op de website van de Zomer van Asiat. Archeduc is een van de Stadsmakers en voorziet tijdens de zomer een aantal workshops Straatfotografie & Urban sketching:

 

 

 

Straatfotografie met je smartphone:

Een smartphone heb je altijd op zak en je kan er heel knappe foto's mee maken. Professioneel fotograaf Niels Hemmeryckx legt uit hoe je mooie beelden kan maken, bewerken en delen met anderen. Daarna ga je op fotojacht langs de oude militaire site Asiat. Al doende leer je werken met de camera van je smartphone.

zondag 4 augustus - inschrijven
zondag 18 augustus - inschrijven


Urban sketching:

Urban sketching of stadslandschappen is een nieuwe trend. Tijdens deze workshop maak je kennis met de eenvoudige beginselen van perspectief. Je experimenteert met verschillende materialen (potlood, stift, aquarel...) en technieken. We verkennen de omgeving van de Asiat-site en gaan op zoek naar verborgen parels om te tekenen op dit voormalig militair domein.

maandag 5 augustus - inschrijven
maandag 19 augustus - inschrijven