De Zomer van Archeduc zit er al weer op!

U bent hier

Home > Nieuws > De Zomer van Archeduc zit er al weer op!

*** kijk hier voor het recept van de heerlijke vegetarische lasagne***
Bedankt aan al onze bezoekers!

Wie aanwezig was op zondag en zich heeft laten trakteren door Archeduc heeft kunnen proeven van de homemade vegetarische lasagne.
Onze complimenten aan de chefs!
Zoals beloofd vind je hieronder het recept:

Vegetarische lasagne
1/ Ingrediënten
Verse spinazie
1 groot bakje champignons
2 blikken tomatenblokjes
2 doosjes passata
1 potje tomatenconcentraat
3 teentjes verse look
1 grote ui
2 chilipepers
1 gele en 1 rode paprika
1 grote courgette en 1 grote aubergine
Witte wijn
Olijfolie
Verse lasagnevellen
Italiaanse kruiden, tijm, laurier, grof zeezout
Ricotta
2 bollen mozzarella
Een zakje Parmezaanse kaas
Een zakje gratin kaas

2/ Bereiding
Saus:

  • Pel de ui en de look en hak in kleine stukjes
  • Verwijder de zaden en lijsten van de chilipepers en hak heel fijn. Let op voor je ogen!!
  • Maak een kruidentuiltje van tijm en laurier
  • Stoof de ui in olijfolie en voeg de look en chilipepers toe
  • Voeg nu het kruidentuiltje toe en laat mee stoven
  • Nu kan je de tomatenblokjes, de passata en het tomatenconcentraat toevoegen.
  • Voeg nu de witte wijn toe en laat verdampen.
  • Laat de saus een kwartier pruttelen op zacht vuur. Is je saus nog wat te zuur van de tomaten, voeg dan eventueel wat suiker toe.

Groenten:

  • Paprika’s: zaden en lijsten verwijderen, wassen & in achtsten snijden (indien je wenst kan je ook de schil verwijderen)
  • Verwijder de stoel van de champignons en snij de hoedjes in schijfjes
  • Was nu ook de aubergine en de courgette en snij overlangs in repen van max. 0,5 cm dikte
  • Spinazie goed spoelen en steeltjes en midden nerven verwijderen
  • Courget, aubergine & paprika’s grillen in de pan met olijfolie, peper & zout
  • Champignons apart kort bakken en vocht afgieten

Kaasmengsel:

  • Kom met parmezaan, ricotta en verse peper mengen
  • Mozzarella in dunne schijfjes snijden (voor afwerking)

Vul de overschotel eerst met een laag tomatensaus, dan een laag pastavellen, het kaasmengsel, dan de spinazie en een laag gegrilde groenten. Kruid met Italiaanse kruiden, peper en grof zout. Nu een tweede laag: tomatensaus, pastavellen, kaasmengsel, spinazie, groenten, kruiden,... herhaal tot de schotel bijna vol is.
Werk op het einde af met een laag tomatensaus, mozzarellaschijfjes en geraspte kaas.
Plaats 30 à 40 minuten in de oven op 180 graden

Smakelijk!