Doris en Leo leerden elkaar kennen bij Café Combinne

U bent hier

Home > Nieuws > Doris en Leo leerden elkaar kennen bij Café Combinne

Doris en Leo leerden elkaar kennen in Café Combinne waar Doris haar Nederlands kwam oefenen. Hieruit groeide een warme en bijzondere vriendschap tussen deze Ecuadoriaanse en 90-jarige tuinbouwkundige.

Onze praatcafés staan op die manier borg voor oefenen en ontmoeten. Café Combinne is een ideale plek voor anderstaligen die in een gezellige omgeving Nederlands willen oefenen. Deelnemers praten over dagelijkse onderwerpen, door hen zelf gekozen. Ook voor Nederlandstaligen is dit een leuke activiteit. Zij leren nieuwe mensen en culturen kennen en helpen anderstaligen met hun Nederlands.

In Vlaanderen en Brussel zijn er duizenden mensen actief in het sociaal-cultureel volwassenenwerk. Mensen zoals jij en ik, mensen die lid zijn van een vereniging, die vormingen volgen bij een volkshogeschool of vormingsinstelling of actievoeren bij een beweging. En dat is een goede zaak, want sociaal-cultureel volwassenenwerk haalt het beste in mensen naar boven.

Draag jij net zoals Doris en Leo het sociaal-cultureel volwassenenwerk een warm hart toe? Surf naar www.facebook.com/laatmensensch­­itteren en deel hun verhaal via Facebook of Twitter, je blog of website. Met jouw steun veroveren we samen de virale wereld en geven we het sociaal-cultureel werk de aandacht die het verdient.