Help jongeren aan laptops voor thuisonderwijs

U bent hier

Home > Nieuws > Help jongeren aan laptops voor thuisonderwijs

In de strijd tegen het coronavirus hebben ook de scholen de deuren moeten sluiten. Het is de bedoeling dat alle jongeren online les volgen van thuis uit, maar niet iedereen heeft daarvoor het geschikte computermateriaal in huis. Daarom worden momenteel overal in Vlaanderen massaal oude laptops ingezameld.

De voorbije weken stelde Archeduc al 24 laptops van onze Mobiele Internetklas ter beschikking van de gemeenten Zemst en Ternat. De toestellen worden uitgeleend aan kwetsbare gezinnen met kinderen die les volgen in het lager onderwijs. We schenken ook oude desktopcomputers weg.

Ook jij kan helpen door je oude toestellen weg te schenken. Het project DigitalForYouth.be zet zich in om meer dan 10.000 laptops te verzamelen. Op dit moment werden al meer dan 4.300 toestellen klaargemaakt voor gebruik. Op de website digitalforyouth.be vind je alle info om een toestel te doneren.

Of je kan ook bij ons terecht. Wij zorgen ervoor dat je oude toestel hergebruikt wordt door mensen die nood hebben aan een computer. Neem contact op via info@archeduc.be of bel 02 454 54 01