Leef één week met een beperkt budget - Inleefweek Armoede

Home > Leef één week met een beperkt budget - Inleefweek Armoede

Zelf ervaren hoe het is om te leven met een beperkt budget. Daar gaat het om tijdens de Inleefweek Armoede van 21 tot en met 27 oktober. Verschillende gemeenten en organisaties uit Halle-Vilvoorde zetten er samen hun schouders onder. Iedereen kan zich inschrijven: gezinnen, alleenstaanden, studenten, ...

Een op de zeven inwoners van Halle-Vilvoorde wordt geboren in een kansarm gezin.

 “Als je een goed inkomen hebt, is het niet evident om je voor te stellen hoe het is om dagelijks te moeten knokken om de eindjes aan elkaar te knopen.”, zegt Nele van Archeduc. “Daarom slaan verschillende gemeenten, organisaties en verenigingen de handen in elkaar voor de Inleefweek Armoede Halle-Vilvoorde. Zo willen we mensen die in armoede leven een hart onder de riem steken én de problematiek bespreekbaar maken voor iedereen.”

Iedereen kan meedoen

Om levensecht te ervaren hoe het is om rond te komen met een beperkt budget, kan je meedoen aan de Inleefweek Armoede. Je leven kan zijn gewone gang gaan (werk, school, vrije tijd, …), maar je krijgt een beperkt budget en enkele realistische situaties voorgeschoteld. Aan jou om daar creatief mee om te gaan!

Regionaal slotmoment zaterdag 28/10/2017

Op verschillende locaties (Halle, Ternat & Sint-Pieters-Leeuw) zal een slotmoment plaatsvinden. Op de flyer in bijlage kan je hierover meer informatie vinden. Alle organisaties die meedoen zijn ook van de partij. Op het slotmoment kan je al je ervaringen delen met de andere deelnemers. Met oa een zang- en theatervoorstelling van Mong & De Vieze Gasten, win een winkelkar vol producten, ...

i.s.m. De Inleefweek Armoede wordt georganiseerd door de huizen van het kind van Sint-Pieters-leuw, Halle & Ternat, OCMW Ternat, Halle & Sint-Pieters-Leeuw, CAW/JAC Halle-Vilvoorde, RISO Vlaams Brabant, LOGO Zenneland en Archeduc.

 

Schrijf je hieronder in!

Heb je geen e-mail, of wil je liever telefonisch inschrijven? Dat kan!
Bel even naar Nele op 02 451 61 89.