Nieuws

U bent hier

Home > Nieuws

De Zomer van Archeduc zit er al weer op!

*** kijk hier voor het recept van de heerlijke vegetarische lasagne***
Bedankt aan al onze bezoekers!

Wie aanwezig was op zondag en zich heeft laten trakteren door Archeduc heeft kunnen proeven van de homemade vegetarische lasagne.
Onze complimenten aan de chefs!
Zoals beloofd vind je hieronder het recept:

Gesprekkenreeks 'Religie en revolutie'

Samen met Westrand en CC Strombeek organiseert Archeduc vijf gesprekken in het kader van theater dat ons allen aanraakt, in de kern van ons bestaan. Theater dat je blik opent, waarbij je de zaal verlaat als een ander mens.

Simplify Life - Proef het duurzame en eenvoudige leven

‘Meer doen met minder’, het hangt in de lucht!

Autodeelgroepen, restjesdiners, Repair Cafés, kledingbibs, een kortere werkweek, geefwinkels, deeltuinen... zijn in opmars. CC De Ploter wordt op 12 februari voor één dag de proeftuin van het eenvoudige en duurzame leven met meer tijd voor jezelf en jouw omgeving.

Programma

Het programma wordt nu nog in mekaar gestoken. Volg de aanvullingen op www.bewustverbruiken.be/rubriek/simplify-life-inspiratiedag

238, 38 euro voor Soep op de Stoep

Bedankt Opwijk! Onze Soep op de Stoep-actie op vrijdag 23 december bracht 238,38 euro op.

In het kader van Samen tegen Armoede van Welzijnszorg organiseerde Archeduc een Soep op de Stoep-actie tijdens de wekelijkse markt in Opwijk, gewoon voor onze deur. Het was koud, en dan is een warme kop soep zeer welkom!

We hoorden veel positieve reacties van iedereen die langs kwam. Niet alleen over de lekkere soep, maar ook over de actie zelf.

Dat het een sfeervolle voormiddag was zie je in de reportage hieronder!

 

Organiseer zélf een gespreksavond over vluchten en vluchtelingen

De verhalen over vluchtelingen en nieuwkomers in onze samenleving roepen heel uiteenlopende vragen op. Veel mensen zijn op zoek naar antwoorden en betekenis, terwijl van politici en de media geen duidelijkheid komt.
Bij Archeduc vinden we het belangrijk om hierover na te denken en in een constructieve sfeer van gedachten te wisselen.

Wil je graag een gesprek over dit thema organiseren? Wij zorgen voor een gespreksbegeleider. Jij zorgt voor de locatie en voor een groep geïnteresseerden.

Inleefweek Armoede zit erop - “Je kan dit zien als een spelletje, maar voor velen is dit dagelijkse realiteit”

De eerste Inleefweek Armoede in Dilbeek zit er op. Meer dan 90 gezinnen gingen de uitdaging aan om één week te leven met het budget gelijk aan het leefloon. Op die manier konden ze ervaren hoe het is om te moeten rondkomen met een beperkt budget. Net zoals één op zeven landgenoten wekelijks in realiteit meemaken.

The only way is UP/CYCLING

Op zondag 27 november dompelen Westrand en Archeduc je voor de derde keer helemaal onder in de wereld van de upcycling.
The only way is UP/CYCLING is een event boordevol workshops, doorloopateliers, een Swishing-kledingruil en verkoopmarkt, een sprekershoek en een weggeefboekenkast.

Toffe peren gezocht

Weet jij iets, kan jij iets, ben jij gepassioneerd door iets waar iemand anders van kan leren?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

Help ons met het experiment Toffe peren waarin we leren van en met elkaar stimuleren.

Een nieuwe stek voor Archeduc

Sinds 23 maart vind je Archeduc in Opwijk, in de Kattestraat 25. Onze telefoonnummers en andere contactgegevens blijven ongewijzigd.

De contactgegevens van de medewerkers van Arch'educ blijven ongewijzigd.

Doris en Leo leerden elkaar kennen bij Café Combinne

Doris en Leo leerden elkaar kennen in Café Combinne waar Doris haar Nederlands kwam oefenen. Hieruit groeide een warme en bijzondere vriendschap tussen deze Ecuadoriaanse en 90-jarige tuinbouwkundige.

Pagina's