Ontdek ons najaar

U bent hier

Home > Nieuws > Ontdek ons najaar

Jullie opnieuw ontmoeten, daar kijken wij enorm naar uit.

In deze bijzondere tijden spelen we kort op de bal. Geen gedrukte najaarsbrochure dus, maar er staat op deze website wel een najaar vol nieuwe activiteiten en inspirerende workshops voor jullie klaar.

Verken het volledige aanbod per thema via de knoppen op onze homepagina of gebruik het chronologisch overzicht.

Corona-proof en voor elk wat wils: van fotografie over botanisch illustreren en meditatie tot een gezellige babbel in Café Combinne. 

Hieronder ↓ vind je alvast een greep uit het aanbod!

Hopelijk tot binnenkort!
 


 

 

 

 

 

Een greep uit het najaar:

Fysieke en mentale gezondheid zijn momenteel belangrijker dan ooit. Ga dus zeker is snuisteren in het aanbod rond persoonlijkheid. Tijdens de sessies relaxatietechnieken, mindfulness of mediteren kom je ongetwijfeld tot rust. In de workshops en lezingen rond emoties, assertiviteit en balans staat persoonlijke groei centraal. Liever een uitdaging? Wat dacht je van een challenge rond suiker of koolhydraten?


Nog op zoek naar een creatieve uitlaatklep of een nieuwe hobby? Onder het thema kunst vind je workshops rond tekenen, keramiek en hele reeks druktechnieken. In september leer je in het Felixart museum beter kijken naar moderne en hedendaagse kunst. Altijd al een instrument willen leren bespelen? Schrijf je dan snel in voor de initiaties ukelele!


De lockdownperiode deed ons massaal op de fiets springen. Een mooie evolutie, maar meer en blijvende duurzaamheid is broodnodig. In het najaar blijven we je dan ook inspireren met upcycling en workshops met natuurlijke producten. In oktober kan je in Ternat kennismaken met de wereld van de duurzame mode. Tijdens een begeleide wandeling in het Zoniënwoud krijg je dan weer zelf de gevolgen te zien van de klimaatverandering.

Ook ons Smart Café is helemaal klaar voor een nieuw seizoen. Onze mediawijze docenten leren je met plezier beter werken met je smartphone of tablet. Van basisinstellingen over foto’s maken tot online betalen. Er is trouwens altijd een Smart Café in de buurt: er zijn sessies in 19 verschillende gemeenten in Halle-Vilvoorde.

Liefhebbers van filosofie komen dit najaar opnieuw aan hun trekken in de bibliotheek van Ternat. Het Filocafé is er elke maand, vanaf september.

Café Combinne, ons praatcafé voor Nederlandstaligen en mensen die Nederlands leren, ging tijdens de lockdown noodgedwongen online. Intussen staan de deuren op heel wat locaties opnieuw open om jullie te verwelkomen voor een gezellige babbel in het Nederlands!