Wat doet Archeduc?

U bent hier

Home > Over ons > Wat doet Archeduc?

Archeduc creërt -vaak in samenwerking met andere organisaties- een brede waaier aan leerrijke activiteiten. Tijdens deze activiteiten kunnen volwassenen elkaar ontmoeten, met elkaar van gedachten wisselen en van elkaar leren.

We houden daarbij het volgende in het achterhoofd:

  1. We houden de vinger aan de pols in onze regio Halle-Vilvoorde. Samen met partner-organisaties zorgen we ervoor dat we weten wat mensen bezig houdt, wat ze willen bijleren, welke talenten ze willen ontwikkelen en waarover ze in gesprek willen gaan met anderen.
  2. Met deze kennis gaan we in onze regio op zoek naar mensen die hierover iets te vertellen hebben: mensen met relevante ervaring, methodes, levenswijsheid, vaardigheden of technieken.
  3. Tot slot brengen we de geïnteresseerden samen met zij die hun kennis willen delen. Dat doen we nog het liefst bij een lokale partner-organisatie of op een verrassende en authentieke locatie.

Op deze manier ontmoeten mensen elkaar en hierdoor worden ze beter in wat ze graag doen, nuttig of interessant vinden. Soms leren ze ook dingen waarvan ze nooit gedacht hadden dàt ze het interessant of plezant zouden vinden: ze leren elkaar fietsen of meubelen maken van recyclagehout, ze leren over kunst of hoe kinderen veilig op internet kunnen, hoe ze beter met stress kunnen omgaan of ze geven elkaar een verrassende kijk op iets waar ze al jaren mee vertrouwd zijn.

Mensen komen naar onze activiteiten in hun vrije tijd. Daarom zorgen we ervoor dat de deelnemers plezier beleven aan hun tijd bij Archeduc. We streven ernaar dat wat we hen bieden deugd doet en hen sterker maakt.

Op deze manier leveren wij onze bijdrage aan een samenleving waar het goed leven is.

Voor ons is dat:

  • Een samenleving waar mensen van en met elkaar kunnen leren en dit graag doen.
  • Een samenleving waar mensen met verschillende visies en levensbeschouwingen elkaar respecteren, bevragen en beïnvloeden.
  • Een samenleving waar mensen werk maken van gezonde evenwichten tussen mens en milieu/natuur.