Tisvandoen

U bent hier

Home > Projecten > Tisvandoen

In Halle-Vilvoorde ontstaan meer en meer kleinschalige initiatieven die zorgen voor een positieve dynamiek in de maatschappij.

Burgers zetten in hun vrije tijd projecten op rond bijvoorbeeld ecologie, duurzaam samenleven, mobiliteit of armoede. Op een eigenzinnige manier zoeken ze naar antwoorden op problemen en uitdagingen in onze samenleving.

Die burgerinitiatieven willen we versterken, inspireren en met elkaar in verbinding brengen. Samen geven we de positieve dynamiek in Halle-Vilvoorde extra zuurstof. Want zulke initiatieven zijn nodig: Tisvandoen.

 

 

 


Vragen, tips of nieuws over je burgerinitiatief?
Contact:
Evelien Emmerechts
Stafmedewerker educatie
evelien@archeduc.be of 02 451 61 81 
 


Tijdens de Tisvandoen inspiratieavond op maandag 9 maart 2020 waren we te gast bij De Okelaar, een uniek gemeenschapscentrum en cohousingproject in het hart van Wolvertem. Vrijwilligers van een tiental verschillende burgerinitiatieven kwamen er netwerken en deelden hun ervaringen.
 


Op onze eerste Tisvandoen inspiratiedag op zondag 15 september 2019 brachten we 20 burgerinitiatieven uit de regio Halle-Vilvoorde samen. Op de site van Itterbeek Idee werden volop ideeën uitgewisseld en nieuwe technieken aangeleerd. 

Het was opvallend om te zien hoeveel kennis en ervaring er onder de verschillende burgeriniatieven aanwezig was. De bereidheid om elkaar te helpen was bijzonder groot. Tijdens de inleidende kennisveiling leerden de verschillende burgeriniatieven elkaar beter kennen. Er werden meteen ook concrete afspraken gemaakt om elkaars initiatieven in de toekomst te versterken.

Naast uitwisseling organiseerden we ook een creatief atelier en verschillende workshops rond specifieke thema's. Zo waren er gesmaakte sessies rond promotie via sociale media, het uitbouwen van een netwerk en het opbouwen van een goede relatie met lokale besturen. 

RINGtv maakte deze reportage over de eerste Tisvandoen inspiratiedag: