Tisvandoen

U bent hier

Home > Projecten > Tisvandoen

In Halle-Vilvoorde ontstaan meer en meer kleinschalige initiatieven die zorgen voor een positieve dynamiek in de maatschappij. Burgers zetten in hun vrije tijd projecten op rond bijvoorbeeld ecologie, duurzaam samenleven, mobiliteit of armoede. Op een eigenzinnige manier zoeken ze naar antwoorden op problemen en uitdagingen in onze samenleving.

Die burgerinitiatieven willen we versterken, inspireren en met elkaar in verbinding brengen. Samen geven we de positieve dynamiek in Halle-Vilvoorde extra zuurstof. Want zulke initiatieven zijn nodig: Tisvandoen.

Op zondag 15 september 2019 brachten we 20 burgerinitiatieven uit de regio Halle-Vilvoorde samen op onze eerste Tisvandoen inspiratiedag. Op de site van Itterbeek Idee werden volop ideeën uitgewisseld en nieuwe technieken aangeleerd. 

Het was opvallend om te zien hoeveel kennis en ervaring er onder de verschillende burgeriniatieven aanwezig was. De bereidheid om elkaar te helpen was bijzonder groot. Tijdens de inleidende kennisveiling leerden de verschillende burgeriniatieven elkaar beter kennen. Er werden meteen ook concrete afspraken gemaakt om elkaars initiatieven in de toekomst te versterken.

Naast uitwisseling organiseerden we ook een creatief atelier en verschillende workshops rond specifieke thema's. Zo waren er gesmaakte sessies rond promotie via sociale media, het uitbouwen van een netwerk en het opbouwen van een goede relatie met lokale besturen. 

Archeduc ondersteunt de burgerinitiatieven in de regio Halle-Vilvoorde ook in de toekomst. Tisvandoen wordt dus vervolgd.
Zit je in afwachting met vragen, heb je tips nieuws over jouw burgerinitiatief of wil je ons een tip geven?
Eén adres:

Evelien Emmerechts
Stafmedewerker educatie
evelien@archeduc.be of 02 451 61 81 

 

RINGtv maakte deze reportage over Tisvandoen: