Van molen naar bakoven

U bent hier

Home > Van molen naar bakoven

Wanneer

za, 24/04/2021 - 10:30 - 16:30
Voeg toe aan kalender2021-04-24 10:30:002021-04-24 16:30:00GMT+01:00Van molen naar bakovenMunkbaan 1 1570 Tollembeek

Waar

Heetveldemolen vzw
Munkbaan 1
1570 Tollembeek

Prijzen

Standaardprijs - 30.00

Code: NM4257

Dol op versgebakken brood en gefascineerd door molens? Tijdens deze workshop maak je kennis met het volledige productieproces van ambachtelijk brood.

In de voormiddag brengen we een bezoek aan de Heetveldemolen. Molenaar Hubert toont hoe graan gemalen wordt en vertelt over de geschiedenis van de molen en het Pajotse granennetwerk. 

Na de middag trekken we naar Bever om er zelf brood te bakken met zuurdesem. We gaan stap voor stap aan de slag: van het maken van de zuurdesem, over het kneden van het deeg tot het opstoken van de oven en het bakken van het brood. 

Een ideaal startpunt voor beginnende broodbakkers, maar ook voor wie al wat ervaring heeft en graag nieuwe kneed- en baktechniek leert kennen. Je gaat naar huis met een zuurdesemstarter, zelf gekneed deeg en een brood.

Schrijf je ook in voor de workshops ‘Takkenbossen binden‘ en ‘Bakoven stoken’ en ontvang gratis het boek ‘Bouwen om te bakken’ (twv 15 euro).

Archeduc werkt corona-proof. Lees hier welke maatregelen we treffen en wat je zelf kan doen.

Praktische info:

Breng je mondmasker en eigen drinkbus mee.

Breng je lunch en een schort mee. We lunchen aan de Heetveldemolen (drankje inbegrepen in de prijs). Verplaatsing naar Bever voor de namiddagactiviteit gebeurt met eigen vervoer (met de wagen 10 min rijden). Lukt het niet je zelf te verplaatsen, neem contact op met Archeduc.

Partners:

Provincie Vlaams-Brabant
het MOT
Regionaal Landschap Brabantse Kouters
Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei
Heetveldemolen vzw

Over de begeleiding:

Deze activiteit is volzet. Als je inschrijft, kom je op de wachtlijst

Schrijf je in!