Dol op versgebakken brood en gefascineerd door molens? Tijdens deze workshop maak je kennis met het volledige productieproces van ambachtelijk brood.
In de voormiddag brengen we een bezoek aan de Heetveldemolen. Molenaar Hubert toont hoe graan gemalen wordt en vertelt over de geschiedenis van de molen en het Pajotse granennetwerk.
Na de middag trekken we naar Bever om er zelf brood te bakken met zuurdesem. We gaan stap voor stap aan de slag: van het maken van de zuurdesem, over het kneden van het deeg tot het opstoken van de oven en het bakken van het brood.
Een ideaal startpunt voor beginnende broodbakkers, maar ook voor wie al wat ervaring heeft en graag nieuwe kneed- en baktechniek leert kennen. Je gaat naar huis met een zuurdesemstarter, zelf gekneed deeg en een brood.
Schrijf je ook in voor de workshops ‘Takkenbossen binden‘ en ‘Bakoven stoken’ en ontvang gratis het boek ‘Bouwen om te bakken’ (twv 15 euro).
Archeduc werkt corona-proof. Lees hier welke maatregelen we treffen en wat je zelf kan doen.